<< December 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31



Contact Me

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


blogdrive

Oct 29, 2003
Makassar yang panasz

Hari Kemis, tanggal duapuluhempat hari bulan, I pegi lah ke bandar Makassar, Kate orang Bandarraya Makassar panas sangat rupanye!
Dari Cengkareng airport I dan kumpulan (Pak Taufik, Bu Ulla, en Bu Ratna) berangkat lah dengan lkereta kat bandara, yang pandu kereta namanya Pak'cik Jambronk, orangnye hensom sangaaatt! taulah die orang tu belum lagi bebini tau! tapi dia dahpun beranak he..he..he.. gurau jer.
Tiba di airport eehh.. taunya I musti cancel I punya travelling ke bandar Makassar, soalnya di airport kite bertemu dengan Mak cik drg. Fadillah. Beliau ni Ketua pengerusi Jawatan Pembangunan bandar  Makassar. I pun dah tau yang I musti cancel I punya travelling, koz mak cik urgent sangat untuk sampai di Makassar  dengan segera.
Sambil menunggu take off I boring sangat menunggu sorang jer kat bandara sepilah. I jadi teringat budak-budak kat pejabat kayak Plaudb jer, hitam jer, en jer-jer yang laen (Nah lho puyeng deh). Lebih 4 jam I menunggu kat lobby pintu B7 tiba mase I tuk take off ngan Celebes Xpress. Sejak padi lagi I belum pun makan koz, bussy sangat mengerusi berbagai keperluan untuk di Makassar, eh.. taunya di plane tak dapet dinner, taunya cume dapet roti doang tauk!.
Sampai di airport Hassanudin dah pun lewat pukul 2 dinihari. tired lah I dibuatnye. Dah tibe mse tido pun I musti perikse berbagai keperluan bagi presentasi di depan datuk bandar (walikota-red) mengena i project Makssar Cyber Education Center (MCEC). Meski penat sangat but hasilnya ok punya cing !. Truz I ngan kumpulan I pegi pusing-pusing ke pelosok bandar selepas sholat jum'at. Panas nyeee! di banding ngan Jakarta Makassar is hotter than Jakarta. Pukul 5, I dan kumpulan dah pun selesai pusing-pusing.
En kame berempat  rehat sejenak kat pantai Losari sambil mencicipi hidangan Banana press. U tau tak bende ape gerangan Banana press tu?. Sekarang I nak bagi tau yang Banana press itu makanan yang terbuat dari CAU lalu dilindes pake stoowalls sampe gepeng, lalu dibakar en dikasih mayonais. kate orang sih lezat sangat but bagi I mah biase jer kagak ngaruh. soanya I udah dua hari kagak makan nasi !!

Posted at 01:06 pm by aguswahyudin
Make a comment